Donateurs

Ook donateur worden? neem contact met ons op

Home  /  Donateurs

Ze zijn met velen en ze zijn onmisbaar: onze donateurs. Hun grote aantal zorgt ervoor dat ze gezamenlijk onze grootste sponsor zijn.

Een kleine vierhonderd donateurs doneren jaarlijks minimaal €20,00. Ze zijn verenigd in de Stichting Vrienden van het Drachtster Skûtsje de Twee Gebroeders, die bepaalt welk bedrag uitgekeerd wordt aan de eigenarenstichting. Op deze manier is er een extra orgaan dat in het oog houdt of de giften van de donateurs wel op een goede manier besteedt worden.

De vriendenstichting heeft sinds haar oprichting in 1983 al veel investeringen in het skûtsje bekostigd. In 2018 een nieuw groot zeil. In 2017 hebben de donateurs bijgedragen aan een nieuwe mast. In 2015 voor een kleine € 15000,- een nieuw grootzeil en een nieuwe fok. In 2013 een nieuwe gaffel. In 2009 een nieuwe giek. In 2005 nieuwe zwaarden. Ook aan ingrijpende restauraties en verbouwingen van het schip hebben de donateurs een fors bedrag meebetaald. Zonder donateurs redt het Skûtsje het niet!

Daarom willen we ook wat terug doen voor onze donateurs. Elke donateur krijgt jaarlijks het officiële SKS-skûtsjejournaal én ons eigen magazine ‘De Twee Gebroeders’ in de bus. Bovendien nodigen we alle donateurs uit om met ons mee te zeilen tijdens het jaarlijkse donateurzeilen.

De donateurs zijn de achterban van ons skûtsje. Ze helpen mee het skûtsje in de vaart te houden en volgen onze prestaties kritisch. Hoe meer donateurs, hoe beter! Ook donateur worden? Dat kan natuurlijk! U kunt altijd contact opnemen met Aldert Gzn Hoekstra, penningmeester van de vriendenstichting en verantwoordelijk voor de ledenadministratie of u opgeven bij aanmelden:

donateurs@drachtsterskutsje.nl

In het Skûtsjejier 2013 was het Drachtster skûtsje actief. Bekijk hier het logboek van het Skûtsjejier 2013. Of ga hier direkt naar pagina 98 van de Twee Gebroeders.


Heeft u vragen over 

IT SKÛTSJE FAN DRACHTEN? 

Neem contact met ons op
 
Button