It Skûtsje fan Drachten | Drachtster Skûtsje

Koninklijke loting voor It Skûtsje fan Drachten

Koninklijke loting voor It Skûtsje fan Drachten

Natuurlijk stond schipper Jeroen Pietersma in de schijnwerpers bij de loting voor de wedstrijden bij de Veenhoop en Earnewâld. De roerganger van It Skûtsje fan Drachten mocht zijn lotbriefje uit de pet van wijlen Fokke Wijkstra trekken voor de startpositie van de Twee Gebroeders bij de walstarts. Nummer vier bij de Veenhoop betekent startpositie elf bij Earnewâld.

Maar geheel onverwachts ging alle aandacht uit naar ons bemanningslid Ale Zwerver(72). Schoonvader van Jeroen Pietersma. De spanning werd voelbaar toen de gehele bemanning in een erehaag ging staan. Er stond iets groots te gebeuren. Fred Veenstra burgemeester van de Fryske Marren vertelde in geuren en kleuren over wat Ale in een kleine zestig jaar voor het SKS skûtsjesilen heeft betekend zonder zijn naam te noemen maar de vele insiders wisten wel beter. Totdat de burgemeester zijn naam opnoemde om hem naar voren te halen en dat onder luid applaus van de grote skûtsjefamilie die de volle tent in het hart van Grou bevolkte.

Blij verrast als hij was stond hij daar samen met zijn vrouw naast de burgemeester. Tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau werd hij benoemd. Wat een geweldige eer voor deze man met het hart op de juiste plaats en een groot hart voor het SKS skûtsjesilen. En nog steeds een onmisbare schakel op it Skûtsje fan Drachten. Namens eenieder die ons skûtsje een warm hart toedraagt feliciteren wij hem dan ook van harte met deze koninklijke onderscheiding.

Voorzitter René Nagelhout wenste de veertien schippers en hun bemanningen veel succes en een prachtige sportieve competitie toe. Speciaal moment was dat hij memoreerde aan het overlijden van oud schipper Pieter Brouwer. In de drukke feesttent leek hem een moment van stilte lastig en riep daarom iedereen op te applaudisseren voor schipper Sytze, Harmen, dochter Trynke en zijn vrouw Aukje. Zelden meegemaakt zo een lang en klaterend applaus. Zo emotioneel. 

Zo werd de loting vanavond eentje waarbij de emoties alle kanten op gingen. Maar morgen gaan we dan echt zeilen. Elf wedstrijden vol spanning en we wensen Jeroen Pietersma en zijn bemanning veel succes!

Het laatste nieuws

Bekijk alle nieuwsitems?

Steun It Skûtsje fan Drachten bij Rabo ClubSupport!

Elfde plaats bij finale op de Snitsermar

Tiende race dit kampioenschap levert Jeroen Pietersma veerti...

Meer nieuws op onze socials

Trots op onze sponsoren

Ook sponsor worden?

De wind in de zeilen

Steun It Skûtsje
fan Drachten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

It Skûtsje
Fan Drachten

It Skûtsje fan Drachten 'De Twee Gebroeders' is deelnemer aan SKS Skûtsjesilen #SKS24, dé Fryske topsport.

Contactgegevens

It Skûtsje fan Drachten

Socials

Button