Klaar voor de start SKS 2022

Home  /  Nieuws  /  Klaar voor de start SKS 2022

Klaar voor de start SKS 2022

Klaar voor de start SKS 2022


Het is alweer een tijd geleden dat we via deze site u op de hoogte hebben gehouden omtrent het wel en wee van het Drachtster Skûtsje en dan vooral gelet op de wedstrijden die Jeroen Pietersma en zijn bemanning dit seizoen hebben gezeild. Zoals alom bekend zijn de kampioenschappen van 2020 en 2021 geannuleerd door Corona. Schipper en bemanning hebben in de tussentijd niet stilgezeten en daar waar mogelijk meegeholpen het schip optimaal aan de start van dit seizoen klaar te krijgen. Tevens is ons skûtsje aan een grondige opknapbeurt onderworpen.

Al enkele maanden zijn Jeroen en zijn team regelmatig aan het trainen om zo optimaal als mogelijk klaar te zijn voor het naderende kampioenschap wat al over vier weken een aanvang neemt. De traditionele opening van het seizoen waren de sprintwedstrijden op de Fluessen. Jeroen behaalde hier een keurige zesde plaats overall.

De wedstrijden tijdens het Hemelvaarts-weekend eindigde voor ons team in een desillusie. De eerste race op Hemelvaartsdag streed Jeroen volop mee in de strijd om de koppositie. Het ongeluk zat m bij de beneden-boei na een lang voor-de-winds rak. Een kluwen van skûtsjes vocht om de beste positie bij deze boei. Ons team kwam in de verdrukking met alle nadelige gevolgen van dien. Eén van de zwaarden van het Drachtster Skûtsje werd aan gort gevaren. Provisorisch werd door de bemanning tijdens de race geprobeerd om de schade te herstellen maar verder zeilen bleek een illusie. Het herstel kon daarna beginnen; zwaard eraf en de reparatie ervan kostte weer de nodige tijd.

De Waterpoortrace in juni leverde met twee wedstrijden op het Sneekermeer helaas niet het gewenste resultaat op. Met een twaalfde en dertiende plaats moest Jeroen Pietersma genoegen nemen met een twaalfde stek in de eindrangschikking.

Afgelopen zaterdag bonden de veertien skûtsjes van de S.K.S. de strijd met elkaar aan. Deze laatste serieuze testcase voor het aanstaande kampioenschap werd oder prima weersomstandigheden verzeild. De strijd om de Jubileumbokaal stond al twee jaar terug op her programma dit in het kader van het 75-jarig bestaan van de S.K.S. Plaats van handeling de Langweerder Wielen daar waar het voor de S.K.S. in 1945 allemaal begon.

Na twee races eindigde Jeroen Pietersma en zijn team op een twaalfde plaats. Natuurlijk hopen wij dat dit voorseizoen niet de opmaat zal zijn voor een tegenvallend kampioenschap. Aan Jeroen met zijn bemanning zal het absoluut niet liggen. Fanatiek als altijd zullen ze zeker alles geven voor een beter kampioenschap. Zij zullen echt wel weten wat er goed en fout gaat en er alles aan doen om een gooi naar een topklassering te bewerkstelligen.

Alle veertien van de S.K.S. beginnen aan de titelstrijd met een schone lei en de verschillen zullen gemaakt worden op details. Met in herinnering de tiende plaats in 2019 en de gedenkwaardige overwinning in dat jaar bij Eernewoude smaakt de komende titelrace naar meer.

Rinus de Jong (Joure) presteerde het dit voorseizoen het best. Hij won met zijn team de Sprintwedstrijden en de Jubileumbokaal. Harmen Brouwer (Langweer) en Klaas van der Meulen (Woudsend) zijn de nieuwe jonge “honden” in de vloot.

Middels deze site zullen we u op de hoogte houden van het reilen en zeilen van Jeroen Pietersma en zijn bemanning tijdens het komend S.K.S.- kampioenschap.

Bijgevoegde foto’s zijn gemaakt tijdens de Jubileumwedstrijd afgelopen zaterdag 2 juli.

WILT U OOK SPONSOR WORDEN VAN 

IT SKÛTSJE FAN DRACHTEN? 

Ik word sponsor
 
Button